Arta de a reusi...



"Succesul nu e un dar al destinului. Nu e nici noroc, nici şansă, nici întâmplare. Înainte de toate, succesul e o stare. O stare care se traduce in senzaţii, ganduri, trairi etc.

Fiecare dintre noi ne dorim o viata frumoasa. Toti urâm singurătatea, boala şi sărăcia, toate acestea fiind atribute ale nefericirii. Însă cum le putem evita? Cum putem avea o viaţă minunată? Există vreo formulă a fericirii? Există vreo reţetă miraculoasă care, respectată cu stricteţe, ne va conduce paşii spre reuşită? Nu. Eu nu cred în aşa ceva. Însă cred cu tărie că sunt câteva reguli elementare, până la urmă legi ale firii, naturale, fireşti, de bun simţ, care ne pot ajuta să fim fericiţi fiecare în felul nostru."



   Multi oameni pe care tu ii admiri pentru realizarile lor si la nivelul carora, poate, aspri sa ajungi, au luptat ani in sir pentru a invinge obstacolele si temerile, au invatat din esecuri repetate si s-au ridicat deasupra prejudecatilor si neincrederii oamenilor in implinirea visului lor.
Statistic,s-a observat ca persoanele de succes sunt maestrii in utilizarea timpului, cea mai pretioasa resursa cu care suntem inzestrati!
  Poate esti sarac si crezi ca nu ai nici o sansa sa devii celebru, sa te realizezi... nu te descuraja, pentru ca multi dintre tinerii ca tine au dovedit mai multa ambitie si perseverenta in realizarea visului decat cei care s-au bizuit pe bogatiile si "pilele" lor. Numeroase exemple ne arata asta.
Crezi ca sanatatea si frumusetea sunt atuuri ale succesului? De asemenea numeroase exemple demonstreaza contrariul. Albert Einstein nu a vorbit pana la varsta de patru ani si nu a citit pana la sapte ani. Profesorii spuneau despre el ca este incet la minte, nesociabil si pierdut in lumea lui.
Ca sa fii un om de succes tine cont de cateva sfaturi:
- Trebuie sa ai o motivatie puternica in ceea ce faci:
Cauta-ti un model, gaseste-ti un scop si nu permite nimanui sa te abata de la acesta!
- Evita mediocritatea, aspira spre excelenta.
Se spune ca numai dorindu-ti sa fii cel mai bun poti ajunge binisor. Nu te multumi cu putin si nu aspira catre minin. Trebuie sa iti stabilesti foarte clar obiectivele si sa nu iti impui singur limite pe care stii ca le poti depasi cu putina ambitie.
-  Fii perseverent
Nimanui nu ii iese totul din prima. Cine sustine asa ceva este fie nebun, fie mincinos. Trebuie sa inveti sa te ridici, pentru ca mai devreme sau mai tarziu vei cadea. Importanta nu este insa cat de brusc si dureros cazi si cat de gratios ai invatat sa te ridici!
- Inconjoara-te cu prieteni care te sustin si te ajuta in implinirea visului tau.
Se spune ca un copil carui ii repeti zilnic ca este prost, devine prost. La fel, un adult caruia ii se spune in repetate randuri ca va da gres, ajunge intr-un final la esec. Subconstientul joca un rol foarte important in viata noastra. Trebuie sa il sustinem pentru ca la randul sau sa ne ofere din resursele sale,energie si vointa atunci cand simti ca nu mai faci fata!

"Nu este nevoie sa stii unde mergi. Nu este nevoie sa stii de ce mergi. Tot ceea ce e nevoie sa stii este faptul ca mergi plin de veselie; daca faci acest lucru, nu poti gresi." (Osho)


    Legea cauzei si efectului afirma ca pentru fiecare efect din viata voastra, exista o cauza specifica. Aceasta lege este atât de importanta, incât a fost denumita „Legea de fier a universului”. Conform ei, tot ceea ce se intampla are o cauza – fie ca o cunoastem, sau nu. Nimic nu este intamplator. Traim intr-un univers al ordinii, guvernat sever de legi, si intelegerea acestui fapt primeaza in fata celorlalte legi sau principii. Legea cauzei si efectului afirma ca exista cauze specifice ale succesului si cauze specifice ale esecului. 
    Exista cauze specifice pentru sanatate si pentru boala. Exista cauze specifice pentru fericire si nefericire. 
    Daca exista un efect in viata voastra, care doriti sa se repete, trebuie sa mergeti inapoi la cauze si sa repetati cauzele. Daca exista un efect pe care nu-l doriti, trebuie doar sa identificati cauza si sa o indepartati. O conditie esentiala de atingere a succesului este evaluarea planurilor, a propriilor actiuni si ca rezultat economisirea energiei, focalizarea ei intr-o singura (sau in cat mai putine directii).


   Este vital sa cunosti cu adevarat ceea ce vrei de la viata si sa dirijezi gandurile si actiunile numai in aceea directie.


Este impetuos necesar sa te evaluezi corect - sa iti cresti nivelul de incredere in fortele proprii, asa numita "stima de sine" - sa te impaci cu tine insuti. 
Aceasta lege este atat de simpla, incat ii descumpaneste pe multi. Ei continua sa faca – sau sa nu faca – lucruri care le cauzeaza nefericire si frustrare, si atunci considera ca de vina pentru problemele lor sunt altii, sau societatea.
   *Nebunia a fost definita astfel: „sa faci aceleasi lucruri, in acelasi mod, si sa te astepti la rezultate diferite”, intr-o oarecare masura, toti facem la fel. Trebuie sa ne confruntam direct cu aceasta tendinta si sa o tratam cu sinceritate.Un proverb scotian spune: „Mai bine aprinzi o lumanare mica, decat sa blestemi intunericul”. Este mai bine sa analizam atent cauzele tuturor problemelor noastre, decat sa ne suparam din pricina lor. 
   In capitolul Pilde din Biblie se spune ca "Ce un om seamana,aia culege". Aceasta versiune a Legii cauzei si efectului este denumita Legea semanatului si culesului. Ea spune ca ceea ce semanati, veti culege – si, in plus, ceea ce culegeti astazi, sunt roadele a ceea ce ati semanat in trecut. Daca doriti sa aveti, in viitor, o alta recolta in orice domeniu al vietii voastre, trebuie sa plantati seminte diferite astazi; si bineinteles ca aceasta se refera, in primul rand, la semintele mentale. Tot ceea ce sunteti, sau veti fi vreodata, este rezultatul modului in care gânditi, baca va schimbati calitatea gandirii, va  schimbati si calitatea vietii. 
    Schimbarile produse in interiorul vostru vor atrage dupa sine schimbari in exterior. Veti culege ceea ce ati semanat. O faceti chiar acum.Frumusetea acestei legi imuabile consta in faptul ca, acceptand-o, preluati controlul deplin asupra gandirii, asupra sentimentelor si rezultatelor obtinute. Aplicand Legea cauzei si a efectului, va armonizati cu Legea controlului. Va veti simti imediat mai bine si mai multumiti in ceea ce va priveste.Fiecare aspect al succesului sau esecului in afaceri poate fi explicat prin aceasta lege fundamentala. Daca semanati cauze corecte, veti culege efectele dorite. Daca oferiti produse sau servicii de calitate, pe care clientii le doresc, de care au nevoie si pe care sunt dispusi sa le plateasca si apoi le veti promova cum se cuvine, veti avea succes in vanzarea lor. 
   Daca nu procedati astfel, nu veti reusi. Daca faceti un lucru de calitate si obtineti rezultatele de care firma la care lucrati are nevoie pentru a se dezvolta si prospera, veti avea succes si veti fi fericiti in cariera. Daca ii tratati bine pe altii, veti fi tratat la fel de catre acestia, intotdeauna veti primi de la viata ceea ce ati pus in ea – si voi sunteti cei care controlati ceea ce puneti in ea.

Comentarii

  1. Asa este ,semanam iubire,primim iubire...chiar daca nu imediat...roadele vor aparea poate chiar cand te astepti mai putin... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cuvântul e ca o oglindă a minţii ce îl zămisleşte,
    Ţi-arată inima şi gândul, cu forma lui te defineşte.
    Când omul, ce-a deprins în timp condeiul să îl mânuiască,
    E foarte trist când truda lui se-ndreaptă-n semeni să lovească.

    Adună-n bietele cuvinte noroi şi veninoasă ură,
    Cuvântul îl transformă-n bici şi-n instrumente de tortură.
    Cu mult mai înţelept ar fi şi onorabil pentru sine
    Cuvântul să-l transforme-n cânt, s-adune-n el acorduri fine.

    S-ajungă-n inimi, să încânte cu-a lui frumoasă armonie,
    Să treacă dincolo de stele, să se preschimbe-n poezie,
    Ce-aduce pe pământ lumină, esenţă, spirit, mângâiere,
    Nu bici sau spadă-nsângerată ce seamănă în jur durere

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Nufarul si lotusul...simbolurile puritatii!

Dorinte

Dor...