Mos Craciun,fiinta magica din copilaria mea!


     E incredibil cat de repede trece timpul,parca acu eram o mogaldeata de fetita,care dupa trecerea lui Mos Nicolae numara pe degete cate zile au mai ramas pana la Craciun! Il iubeam pe Mos Craciun,si niciodata nu-mi faceam vreo lista cu ce-mi doream sau cu ce as fi preferat sa-mi aduca,pur si simplu mergeam pe mana lui,in mintea mea de copil,credeam ca el stie ce vreau eu,la fel cum stia si poznele pe care le faceam.
   In luna decembrie eram cea mai cuminte,cea mai silitoare la invatatura si cea mai ascultatoare dintre frati…deoarece stiam ca eforturile imi vor fi rasplatite in ajun de Craciun,si se merita.Dar anii au trecut incet,incet… am inceput sa descopar cine “erau” Mos Craciun,si totodata sa percep lumea altfel. Nu am fost dezamagita sa aflu de inexistenta Mosului,in sufletul meu,eu stiam ca,undeva in cer el exista,imi stie gandurile,imi cunoaste sufletul si nu iubeste copii obraznici,neascultatori care nu au rezultate bune la invatatura.
   Poate datorita faptului ca am fost o fire mai sensibila,am perceput lumea inconjuratoare intr-un mod mult mai uman decat cei din jurul meu.Nu intelegeam in copilarie cum pot fi oamenii mari atat de rai,incat sa taie purcelusul chiar in Ajun de Craciun,cand poate Mosul i-ar fi adus si lui ceva daca l-ar fi gasit viu. Si ziceam : “Din cauza ca au tait purcelul, Mosul nu le-a adus nimic”, si vedeam intr-asta o pedeapsa din partea Mosului, atunci cand sub brad se aflau daruri doar pentru noi copiii,iar pentru parinti nimic!...Eram prea mica,pentru a-mi da seama ca ei renuntau la cadourile lor,in favoarea noastra,...pentru a fi noi fericiti. 
  In seara de Ajun, plecam cu colindul prin vecini,prin sat fara sa simtim gradele minus, eu stiam insa la fel de bine ca si fratii mei ca in seara din Ajunul Craciunului nu se sta in casa,se iese cu colindul, in felul asta Mosul stia cati copii si-au facut datoria de a anunta Nasterea Domnului, si cati nu, dar mai colindam si pentru ca unii sateni ne dadeau bomboane, mere, pere, colacei impletiti, altii mai instariti ne dadeau bani, iar la intoarcere abia puteam cara traistutele incarcate cu bunatati, si ne miram cum poate cara Mosul, mai ales fiind si batran, sacul cu cadouri pt toti copiii? Tot punandu-ne unii altora intrebari fara raspuns, ajungeam intr-un final si acasa, garboviti de greutatea traistutelor arhipline, cu bujori in obrajori si multumiti ca ne-am facut datoria atat fata de Mos ca am anuntat Nasterea Mantuitorului, cat si de rasplata satenilor pentru colindele cantate. Baita calda,pijamalutele moi si asternutul curat, faceau ca somnul sa vina intotdeauna mai devreme decat ar fi trebuit,si uite asa pierdeam momentul in care Mosul lasa cadourile, si pierdeam totodata si sansa de al vedea cu ochii mei,si de ai spune ce mult il iubeam. 
   Apoi in dimineata zilei de Craciun, o zbughiam din pat, cu ochii inca lipiti de somn, direct sub brad sa vad ce mi-a adus Mosul si nu era bucurie mai mare ca aceea, cand vedeam cadoul frumos impachetat in punga de hartie.
   Stiam ca El mi-a citit gandurile, in cazul in care nu i-au spus parintii mei, dar El, Mos Craciun in inima mea a ramas magic, indiferent de unde stia ce mi-am dorit!

Comentarii

  1. Noapte de Crăciun, preasfinţită eşti
    Cu lumini strălucitoare, bucurii vesteşti
    Că la Betleem s-a născut Isus
    Fiul Tatălui din ceruri, pruncul sfânt.

    S-a născut Isus, pace ne-a adus,
    Bucuria este mare-n cer şi pe pământ
    Îngerii în cor, slăvesc pe salvator
    Pace pe pământ şi bună-nvoire.

    Blând şi drăgălaş, dulce copilaş
    Ne-a adus din cer lumina, dragoste şi har
    Dumnezeu ne-a dat ce-a avut mai scump
    Fiul Lui răscumpărare pe pământ.

    Magii îl cinstesc pe Fiul ceresc
    Păstorii îngenunchează, cu drag Îl privesc
    Cinsteşte-L şi tu în viaţa ta,
    Cu credinţă şi iubire nu uita.

    RăspundețiȘtergere
  2. CRACIUN FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  4. LA MULTI ANI !!! Un an nou plin de impliniri interioare, zambete si multe bucurii !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Maine, 28 Ianuarie, se face o campanie pentru salvarea planetei noastre. Se emit doar ganduri pozitive, se spun rugaciuni , se aprind lumanari aduse ca ofranda planetei ….fiecare ce simte . Pace, Lumina si Iubire !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună Ziua !
    Domnişoarei ... Elena B !
    La Mulţi Ani !
    ~
    Vă mulţumesc ... pentru "agrafă" !
    ...
    Am o întrebare INCOMODĂ :
    De CE ... NU ... răspundeţi ... la Comentariile PRIMITE aici. la dvs. ?
    ~
    Aveţi Bloguri NU DOAR frumoase, DE CE nu mai publicaţi ?
    Pe 100 Ro ... o să vă caut ... "SĂ VĂ CERT" ... şi acolo (...hi ! hi ! ... am Glumit, desigur ! = Nimic nu-i obligatoriu, DAR păstrând DECENŢA ~ apropo ! Aveţi grijă vă rog ! Eu sunt clonat, adresa MEA de Profil este: http://www.blogger.com/profile/12637013553674152721 ; cel care mă clonează, are ALTĂ ADRESĂ-dar acelaşi AVATAR/Pseudonim !)
    ~
    la 18.03.2010.4~7:58 AM
    Cornelius,

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi cer scuze,nu numai domnului doarATAT,ci tuturor celor carora nu le-am raspuns la comentarii.
    Nu am mai publicat nimic deoarece nici timpul dar nici inspiratia nu m-au ajutat prea mult.Promit ca ma voi revansa si cat de curand voi reveni cu noutati!
    Toate cele bune tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine te-am gasit!
    Sunt de la blogul ROMANI IN SPANIA
    De curand am gasit blogul tau, blog pe care-l consider foarte interesant si vreau sa-l recomand vizitatorilor mei. Asa ca am pus un link pe pagina special creata pentru linkuri.
    Am trecut blogul tau la sectiunea SCHIMB DE LINKURI
    Am observat ca la fel ai facut si tu...
    Iti multumesc,
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Gabriela pentru vizita facuta blogului meu,si pot spune acelasi lucru si despre blogul tau...e suuuuper interesant!
    Mi-a placut ce ai scris acolo si de aceea l-am si adaugat la ...favorite!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. HRISTOS A INVIAT !
    Buna Ziua !
    Ma alatur celor ... care lauda acest Blog si imi retrag "critica...din martie", ... pentru a adauga ... ORICE altCeva !: la urma urmei, articolele "vin" ... cand vor ele !
    ... ora este discutabila (cu 9 ore "in urma" !)
    Am recitit cu placere articolul despre Mos Craciun, articol care mi-a retrezit ... propriile impresii din copilarie !
    ~
    Va multumesc !
    ~
    (17.04.2010.6~16:46, sau 7:46 !)
    Cornelius,

    RăspundețiȘtergere
  11. ESTE CEL MAI FRUMOS SITE CARE L-AM VAZUT
    BUNA SEARA BUNA SEARA
    IACA VIN CU SANIOARA
    ......VA PWP PE TOTI

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am fost dezamagita cand am aflat ca Mosul nu exista, parca cineva mi-ar fi luat ceva al meu. Si acum imi aduc aminte senzatia de cand am aflat vestea.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Dorinte

Nufarul si lotusul...simbolurile puritatii!

Dor...