luni, 19 octombrie 2009

Destinul...

Am citit o gramada de teorii despre destin,soarta sau cum s-o mai numi acesta "harta" a vietii noastre...si toate erau adevarate,in parte!...Fiecare autor de carte,sau de teorie isi sustine cu vehementa ideea si chiar o argumenteaza destul de credibil,si de original,...incat,e aproape imposibil sa nu crezi ce spune,sau sa nu-i dai dreptate.
Dupa parerea unora,destinul..."ti-l faci,il ai in propriile maini".Daca esti istet,si-ti merge mintea,ai sanse bune sa reusesti in viata,daca nu,fie te multumesti cu firmiturile celorlalti,sau te obisnuiesti cu locul codas in societate.Cam extremista teoria cei drept,dar cat se poate de existenta in zilele noastre,din pacate.Ce facem daca din nefericire,nu ne nastem toti cu o minte dezghetata? Ce facem daca avem conexiuni neuronice mai lente? Si daca nu suntem inzestrati de natura cu acele "calitati intelectuale minune"?...Sa intelegem de aici ca,suntem inferiori celorlati?...Sau ca,nu vom reusi in ce ne vom propune?...
Parerea mea,si mi-o sustin si eu la randul meu cu tarie,e exact opusul celei de mai sus...!
Soarta sau destinul,este deja FACUT INAINTE DE A NE NASTE...!
Nu putem misca o ata fara ajutorul lui Dumnezeu,deci...nu putem face nimic fara El,in concluzie.Cum am putea oare noi sa ne decidem propria soarta?...Ne amagim singuri daca credem ca,reusitele profesionale,succesele si realizarile noastre sunt pur si simplu rodul coeficientului ridicat de inteligenta.Intradevar,un rol important joaca si "sclipirea mintii"...dar si aceasta este un dar de la Dumnezeu,nu este intamplatoare.Dunezeu ne-a inzestrat pe unii cu mai mult,pe altii cu mai putin,...dar toate aceste daruri,pe care noi le numim calitati,ne-au fost date cu un scop...care bineinteles...nu-l stim,il aflam doar traind,...descoperim prin faptele noastre rostul nostru pe acest pamant.Si totusi reusesc in viata si cei mai putin inteligenti,...de multe ori,mai bine ca "savantii"...oare cum e posibil?...Ce nu este cu putinta la noi,la Dumnezeu TOTUL e posibil....Iar lucrarile lui,sunt neaccesibile mintii umane.Uneori trebuie doar sa crezi...fara sa cercetezi prea mult,deoarece nu totul are o explicatie logica!


7 comentarii:

 1. Mi-a placut asta:
  Nu putem misca o ata fara ajutorul lui Dumnezeu,deci...nu putem face nimic fara El,in concluzie.Cum am putea oare noi sa ne decidem propria soarta?
  Imi aduc aminte de o melodie ale care i versuri spun asa: Sunt un bulgar de nimic, sunt un strop de apa-n mare
  Dar cu cat ma fac mai mic
  Cu-atat Tu Te vezi mai mare.

  O noapte cu senin si mult har!

  RăspundețiȘtergere
 2. nu sunt de acord, cred ca fiecare ne putem influenta viata

  RăspundețiȘtergere
 3. Lucian , da ai dreptate intr-o oarecare masura.Ne putem influenta viata doar intr-o mica proportie, dar mana in mana cu vointa lui Dumnezeu, caci daca renuntam la EL si imbratisam EUL nostru ajungem cu siguranta la dezastru.
  O zi frumoasa plina de binecuvantarea lui Dumnezeu sa ai.

  RăspundețiȘtergere
 4. Subscriu celor spuse de tine...nimic fara D-zeu...fara credinta cred ca eram pierduta! :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Cred totuşi, că omul la locul potrivit sau nepotrivit este cel ce influenţează în mod ireversibil viaţa sa!

  RăspundețiȘtergere
 6. ai mare dreptate... Tot ce avem bun e de la Dumnezeu. Apropo.. ti-am pus un link pe pagina mea.. am vazut ca si tu ai pus.

  RăspundețiȘtergere
 7. HRISTOS A INVIAT !
  ~
  Este minunat ACEST spatiu din A_Temporal...unde poti "comentata" in Virtual, orice articol ... proaspat citit !
  ~
  Este adevarat ... si ca AVEM destin "dinainte stabilit", dar si ca ... putem LUCRA ... la propriul destin !
  Mai trist este ca ... uneori, "lucrand" la propriul destin INFLUENTAM pe al celorlalti ... NU intotdeauna IN Bine !
  Ne dorim : sa fim IN Voia LUI Dumnezeu, dar "bajbaim IN LUMINA, sau (chiar) in intuneric", pentru ca ... totul este "invaluit" IN Mister !
  Ceea ce "stim" ... ne este "predat" de ... altii, ... cand "ne maturizam", crezand ca "avem discernamant", ca "suntem morali, buni...intelepti" ... si "incepem sa predam, la randul nostru", INCEP sa vina BOBARNACELE !
  ...
  Dezideratul trebuie "construit" numai IMPREUNA ! ... toti Oamenii impreuna, dar mai ales Impreuna CU Dumnezeu !
  Iar DUMNEZEU ESTE pretutindeni !
  ... desi, uneori, NOI ... UITAM "acest ... aspect" !
  ~
  (la 17.04.2010.6~17:11, sau 7:11)
  ~
  Cornelius,

  RăspundețiȘtergere